Nieuws/Verslagen 2011
2011: Teamuitbreiding
Kyan

Hallo Kyan...

Op 2 oktober hebben Mark & Anouk een zoon gekregen... Kyan.

Namens het hele team gefeliciteerd met de kleine vent!

2011: FIA EK Maggiora

Kijken in Maggiora...
In de weken na Prerov is er van alles gebeurt. Rob werd op de maandag na de fatale jump geopereerd in Tsjechie en kwam op vrijdag met de ziekenwagen naar huis. In de week daarna mocht Rob al weer lopen en deed vaak zelf de deur open als er bezoek kwam.
En toen begon het natuurlijk al weer te kriebelen... Bij het NK in Baarle Nassau stond Rob al weer te kijken en daar werden met Marnic (ACNL) de plannen gemaakt om te gaan kijken in Maggiora. Niet met de vrachtwagen want we hadden geen chaffeur, maar met de luxe-wagen. Maaike, Jeffrey en Bart gingen ook mee. Dus met een auto vol naar Italie.
Eerlijk is eerlijk... we hebben wat afgelachen!
We hadden een mooi hotel aan het meer van Lugano... NEE!!! Lago Maggiore!

En de wedstrijden zelf? Jos Kuypers die de Touring Finale wint... Karai word kampioen voor Fejfar... Glenn van Rosmalen wint de SuperBuggy finale... Super mooi weer en maandag ochtend vroeg weer thuis.

Volgende keer wel een foto maken van een WIT kerkje en van die Madurodam lichtjes op de bergen aan het water van de diverse meren... En wat zijn die showrooms van VW overal toch zo mooi he?

Wie liet er een boer?!

;-)

Meer foto's van Maggiora zijn natuurlijk te vinden op: SnelleFoto.NL

2011: FIA EK Prerov

bron: AutoCrossNederland.NL / crossip / 13-8-2011

Einde seizoen Rob van Kuringe...
Een harde landing tijdens de training voor de EK wedstrijd in het Tsjechische Prerov heeft Rob van Kuringe een zware rugblessure opgeleverd. Een van de onderste rugwervels is gescheurd/gebroken heeft een MRI scan uitgewezen. Er zal een snelle operatie in Tsjechie volgen waarna Rob ongeveer een week plat moet blijven liggen in het Tsjechische ziekenhuis. Rob heeft wel overal gevoel in en uiteraard wensen we Rob enorm veel sterkte toe en een spoedig herstel. Hou je haaks!

De complete jump is terug te vinden op onderstaande link:
http://www.facebook.com/pages/AutoCrossNederlandNL/157561830978773?ref=hnav

of:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.219929844721489.49655.100001134248368

2011: FIA EK Prerov

bron: AutoCrossNederland.NL / crossip / 16-8-2011

Rob van Kuringe geopereerd...
Twee dagen na zijn gebroken ruggenwervel is Rob in Tsjechie geopereerd. De operatie is goed gegaan maar gaat gepaard met veel pijn. Met een gipscorset aan heeft Rob al even naast zijn bed gestaan al ging ook dat niet vanzelf maar alles komt goed. Wanneer Rob naar huis komt is nog niet bekend en ook de herstelperiode is nog geen zicht op. Het team wil iedereen via deze weg bedanken voor de snelle hulp en bijstand.

2011: FIA EK Nova Paka

EK: Nova Paka (Tsjechie)

Ja het was weer zover na een paar dagen thuis. De Skoda helemaal opgeknapt vertrokken we voor een rit van 900 km naar Nova Paka in Tsjechie. Deze keer geen koffie met gebak in "Ons Cafe" (te laat weg) maar wel van Chantal in ons "Camperhok"

Ook nu had Rob weer voor een goede chauffeur gezorgt. Vrijdagmorgen aangekomen, alles opgebouwd toen kon er nog wat gespeeld worden, eerste boven komen. Rijden met brommer waar weddenschappen op af gesloten konden worden (Lars).

De keuring was geen probleem, alles goed in orde,wachten op zaterdagmorgen vele hadden ingeschreven. Dan eerste vrije training net voor de start accu stuk snel wissellen Rob wordt hier 18 algemeen.

Tweede vrije training schokbrekers afgesteld 19 algemeen. Was niet wat we verwacht hadden.
Aan het einde van de middag was er nog een eerste manche, Rob had hier een negende start plaats, wordt vijfde in zijn serie had geen zicht ruitensproeier kapot maar wordt toch nog 18 algemeen.

Dit leverde hem voor de tweede manche zondag morgen een vijfde start plaats op en wordt derde in deze serie, 14 algemeen, dit leverde voor de derde manche eerste rij op derde startplaats alles was klaar voor deze manche.

Rob zou als hij goed ging zo mooi in de finale staan, maar bij het warmdraaien ging de koppeling stuk einde EK Nova Paka heel, heel erg jammer.

Nadat we ons bij dit verlies hadden neer gelegd hebben we de finales afgekeken en de zaak ingepakt en naar huis gereden .

We gaan nu goed controleren en de Skoda weer klaar maken voor de volgende EK 13-14 Augustus 2011 Prerov Tsjechie!


Groeten team van Kuringe.

2011: FIA EK Matschenberg / Cunewald

EK: Matschenberg (Duitsland)

Na een paar weken van rustig repareren van de Skoda moesten we toch nog een beetje door werken om de Skoda klaar te hebben.
Er waren nog meer werk dan we dachten.
Na dat we de koffie ophadden in Ons Cafe in Esch zijn we toch met goede moed vertrokken naar Matschenberg.
Donderdag avond korte rit 825 km zijn. Vrijdag morgen daar aangekomen en zo als altijd eerst kijken waar we mogen staat en aangezien dat we vroerg waren 8. 30 uur was er genoeg ruimte als weer opgebouw waren zo klaar en aan belang stellen genoeg (schooljeugd).
Dit was een leuk tijd verdrijf ook spelen met de brommer (nieuwe aanwinst) over de baan oftewel berg op en berg af,we moesten wachten tot inschijving en keuring Skoda dit was ook geen probleem.
De avond nuttig doorgebracht BBQ en de rest.

Zaterdag vroeg eerst wat eten daarna vrijve training 10. 00 uur.
Dit ging rustig baan verkennen.
Daarna het echte werk eertste tijdtraining 35. 92 = 8e plaats algemeen
Tweede tijdtraining 34. 56 = 7e plaats algemeen. Rob zegt: "Het is net of koppeling slipt".
Alles goed nagekeken en volgoedemoed wachten op eertste Mach Rob moch vertrekken van de 7 start plaats en op het einde als 9 plaats plaats koppeling stuk dit was jammer daar ging ons avondje feesttent.
Er moest gesleutel worden maar eerst eten Skoda was te warm, daarna flink aan de slag misschien was er nog tijd over voor feesttent. De versnellingsbak moest er af deze was zo snel verwijderd maar wat we toen te zien kregen waren we niet blij mee.
Koppeling was helemaal Kapot niet meer te gebruiken en druk lager ook niet. Op zoek naar nieuw gelukkig help iedereen mee. Zo hadden we snel onze spullen en konden we de zaak opbouwen zodat Rob zondag weer kon rijden het was wel laat voor feesttent dan nog maar even een biertje aan de tent en dan maar slapen want het is dan zo zondag morgen 10. 00 uur.

Tweede manche start plaats 9 maar wordt toch 7 algemeen er was weer goede hoop nog even wat schoon maken en banden wissellen waren we klaar voor de rijders voorstelling altijd leuk.
Toen wachten we op wat komen ging derde manche startplaast 7 derde rij Rob wordt 5 algemeen
Nadat alles klaar en goed nagekeken was gingen we na de finale Rob had hier een vijfde startplaast en had een goede start en lag mooi vijfde bocht uit lag ook nog even vierde maar werdt even in een bocht aangetik en kwam zo als Zesde over de finish. Al bij al toch weer een goed weekeind met veel regen.

Dan nu snel naar Esch de Skoda snel klaar maken voor Nova Paka - Tsjechie 2-3 juli 2011. . . tot ziens daar!


Groeten team van Kuringe.

2010: FIA EK Maggiora

2e EK: Maggiora (Italie)

Het verslag en de foto's van de 2e EK-wedstrijd zijn als nog op de website gezet.

Groeten team van Kuringe.

2010: De reparatie bij Team Fejfar

Reparatie bij Team Fejfar in Tsjechie (2010)

Het verslag en de foto's van de reparatie na de 1e EK-wedstrijd zijn als nog op de website gezet.

Groeten team van Kuringe.

2010: FIA EK St. Igny de Vers

1e EK: St. Igny de Vers (Frankrijk)

Het verslag en de foto's van deze 1e EK-wedstrijd zijn als nog op de website gezet.

Groeten team van Kuringe.

2011: FIA EK Seelow

EK: Seelow (Duitsland)

Na thuiskomst van EK Bauska Letland moest er enkele uren gewerkt worden aan de Skoda om op tijd te kunnen vertrekken .
Gelukkig hadden we geen grote problemen, konden mooi op tijd vertrekken donderdag avond Rob Henri Bartje ??????na dat we de koffie in ONS CAFE op hadden .
Onderweg even een slaap pauze anders waren we te vroeg in Seelow mochten eigenlijk vrijdag morgen pas op het terrein.
Aan gekomen kregen we een plaats toegewezen een klien hoekje want ze hadden plaats te kort er konden wel drie grote vrachtauto,s staan (zie foto,s ). Nadat we alles op ons gemak hadden opgebouwd wachten op inschijving en keuren Skoda,geen probleem.
Nachts zijn john, Chantal en Femke nog gekomen om 03. 45 hadden lang in de file gestaan en gereden.
Zaterdag morgen 28 mei 2011 eerst vrije training,zevende tijd algemeen een beetje schade .
Na de vrije training volgt de eerste manche, Rob staat op de tweede rij en wordt als derde afgevlagt en wordt vijfde algemeen .
Zondag morgen 29 mei 2011 elf uur tweede manche, staat op de eerste rij wil kijken hoe de start gaat in zijn tweede versnelling,
gaat redelijk goed maar valt dood in eerste bocht en komt als vierde uit de bocht en wordt als vierde afgevlagt achtste algemeen.
Rob zegt het is net of af en toe de motor stopt, we kijken alles goed na maar kunnen niet iets vinden.
Hierna krijgen we de rijders voorstelling altijd leuk,dan snel bij tanken voor de derde manche Rob wordt als derde afgevlagt en is zesde algemeen.
Derde manche Rob rijdt lang op de tweede plaats en wordt als derde afgevlagt, zesde algemeen. Motor begint wel meer te haperen en klappert wat, technisch probleem maar wat,we laten de Skoda uitlezen maar kunnen niets vinden wat het plobleem zou kunnen zijn we hopen maar het beste voor de finale hier start Rob vanaf de derde rij motor loopt slecht, klapper berg op erg,vermogen is weg.
Maar Rob wordt toch nog achtste mooi,staan nog vierde algemeen klassement.
Na de prijsuitreiking de zaak inpakken douchen en nog wat nadrinken in feest tent .
Maandag morgen vroeg op vertrekken naar Esch 745 km .
Nu even de Skoda goed nakijken wat het probleem is,hebben al een idee.
Tot ziens in Matschenberg Duitsland 25-26 juni 2011.


Groeten team van Kuringe.

2011: FIA EK Bauska

EK: Bauska (Letland)

Hier een verslag van 21-22-mei 2011 EK Buaska Letland.
Nadat we koffie en gebak hadden genuttig in ONS CAFE zijn we vertrokken voor een lange rit .
Rob Chantal Bart en Bart Carlo Henri
Volgens onze internationale chauffeur kwamen we niet door Rusland zijn we ook niet geweest wel
de grens gezien, werden op de grens bij Polen tegenhouden en moesten omrijden maar zijn toch in Buaska Letland op tijd aan gekomen .
Daar krijgen we onze plaast aan gewezen maar kwamen goed vast tezitten geen ramp, eerst even nog wat rond kijken wat drinken slapen morgen verder kijken het was al 22. 30 uur donderdag avond .
Nadat we uitgeslapen waren vrijdag morgen verhuisd na plaats Terry Gallaghan deze had ook een plaast gereseveerd.
Maar we moesten eerst los getrokken worden met wat hulp op de plaats van Terry Gallaghan ook gekomen was het nog wat puzzelwerk we hadden tijd zat om goed te kommen staan alles opgebouwd.
Wachten op inschijving en keuring deze was pas om 18. 00uur alles was goed volgens de keuring .
De avond nog lekker doorgebracht met wat eten, drinken zijn we rustig gaan slapen .
Zaterdagmorgen rustig wakker geworden er zijn altijd mensen die vroeg opstaan.
Het was toch wachten op de eerste vrije training12. 30 uur.
Bij de eerste vrije training ging de aandrijfas stuk deze hebben we snel gerepareerd zodat Rob toch noch de tweede vrije training kond rijden om een goede tijd te zetten was een 7 tijd algemeen, voor de eerste mach die s avond nog werdt verreden hier wordt Rob 4 in .
Zondag morgen eerst rijders voorstelling daarna tweede mach hier wordt Rob 5 in .
Derde mach Rob wordt 3 en krijgt hier door een 9 plaats algemeen voor de finale .
Rob start in de finale als 9 en wordt als vierde afgevlag was een goede prestatie .
Alles opruimen en na de prijs uitreiking,naarna na Holland 1800 km rijden vertrekken om 19. 45uur savond maar komen maandags stil te staan rond de middag ongeveer drie en een half uur maar zijn toch noch in Esch aan gekomen savond.
Afscheid genomen van elkaar en vlug naar ons eigen lekker vertrouwde omgeving.
Nu eerst de SKODA klaar maken voor SEELOW Duistland 28-29 mei 2011.


Groeten team van Kuringe.

2011: FIA EK St. Martin Valmeroux

EK: St. Martins Valmeroux (Frankrijk)

Dinsdag zijn we naar een camping in Frankrijk gereden. Aan de kust en hebben daar wat uitgerust.
Donderdags zijn we verder gereden naar St. Martins de Valmeroux waar de volgende EK wedstrijd was.

Ook hier weer alles opgebouwd en de omgeving en de baan verkent.
Vrijdag uitslapen. . . de auto kon pas om twee uur gekeurt worden en ook deze keer was dit geen probleem.

's Nachts kwamen Jhon, Chantal, Lars & Femke aan om Rob aan temoedigen.
Zaterdagmorgen vrije training om 8. 30 uur en om 11. 00 uur de tijd trainig, hier is Rob vijfde in geworden.

Eerste manche 2e startrij en als vierde over de streep, dit was de start positie voor zondags.

Zondag morgen vroeg op 8. 30 uur warm up.
10. 00 uur tweede manche, tweede startrij en komt als tweede uit de eerste bocht en wist deze plaats vast te houden.

Derde manche eerste startrij rij, 3 ronde aan kop maar toen sloeg het noodlot toe; geen remmen, wat later bleek de stelbout van het rempedaal los gelopen en eindig hier als 8 ste.

De finale mag Rob toch nog op de eerste rij starten. Wel aan de buiten kant dit is niet goed wat later bleek.
Rob komt als vijfde uit de eerste bocht en blijft vijfde tot aan de finish.

Toch zijn we tevreden! Geen schade en nu alles weer klaar maken voor E. K. Musa - Bauska - Letland 21 en 22 mei 2011.


Groeten team van Kuringe.Filmpje Finale St. Martins de Valle
KLIK HIER om het filmpje te zien.

2011: FIA EK Vila Nova de Foz Coa - Portugal

EK: Foz Coa (Portugal)

Hallo allemaal.
Even een kort verslag van de E. K. wedstrijd in Portugal.
(Zodra Marnic tijd over heeft schrijft hij een langer verhaal ;-)

Na de koffie en gebak in 'Ons Cafe' in Esch zijn we op weg gegaan. . . 1920 km.
Bij aankomst op donderdagavond de tenten opgebouwd en een rondje over de baan gelopen.

Vrijdag's hebben we alles in orde gemaakt en de Skoda laten keuren dit was geen probleem.
Wel moest er van ons nr. 121 nog snel 221 gemaakt worden, maar met de 'plakker' in de buurt was dat geen probleem.

Zaterdag morgen. . . geen Vrije-Trainingen!
Die doen ze in Portugal 's middags vanwege het geringe aantal deelnemers.
Beide tijdtrainingen die daarop volgde gingen goed en Rob had een 6e tijd.
In de eerste manche die verreden word op zaterdag werd Rob 4e.

Zondag morgen. . . de 2e manche, v. a. de 2e startrij werdt Rob 2e Dit gaf ons hoop!
3e mache, eerste startrij, maar door problemen met de bediening op het stuur. . . 6e.

Met plaats 4+2 staan 'we' op de derde rij in de finale.
Met wat geluk (moet je afdwingen!) hebben 2 rijders voor Rob moeite om elkaar de ruimte te geven.
Die 2 vallen dus weg, later krijgt Brozek ook problemen en zo stuurt Rob de Skoda er langs naar een 3e plek.

Rob is hiermee de eerste Nederlander in de tourwagens bij een EK op het podium.
Dit hebben geviert daar in Portugal!

Nadat we uitgeslapen hebben maandags zijn we de Skoda klaar gaan maken voor de volgende wedstrijd in Frankrijk.

Groeten team van Kuringe.

2011: Testdag Valkenswaard

Testdag Valkenswaard

Een week eerder hadden we een demo dag gehad op het Mega Trekker Trek festival in Loosbroek. We waren hiervoor benaderd door Bandenbedrijf van de Valk. Na een winter lang de Skoda weer compleet opnieuw opgebouwd te hebben waren we er klaar voor. Echter tijdens de tweede demo sloeg het noodlot toe en hadden we problemen met het schakelen. We konden deze dag niet meer demo's rijden en zijn bij thuiskomst meteen gaan kijken wat er aan de hand was.

We hebben het toch voor elkaar gekregen om er voor te zorgen dat we de testdag in Valkenswaard konden rijden.

We vertrokken 's morgens om kwart over zeven richting het Eurocircuit. Daar aangekomen waren we te vroeg, want in plaats van 8 uur ging de poort pas open om 9 uur. Omdat we zo vroeg waren stonden we wel bijna vooraan en konden we ook als een van de eersten het rennerskwartier op en een mooi plaatsje langs de baan uit kiezen.

Eenmaal alles uitgestald konden we nog de laatste dingen aan de Skoda controleren en kon Rob zijn eerste echte meters weer gaan maken. Het verliep allemaal vlotjes en we hadden de hele dag door geen problemen. Rob heeft in het totaal 6 testsessies kunnen doen waarin we nog wat kleine veranderingen hebben kunnen doorvoeren.

Het was voor ons een uitermate goed verlopen testdag. Nu nog even de laatste loodjes aan de aanhanger waar de Skoda in moet en de vrachtwagen en we kunnen op naar Portugal.

Groeten team van Kuringe.

2011: FIA EK - Poster Frankrijk

De poster voor het FIA EK in Frankrijk

Toch leuk!
:-)

Groeten team van Kuringe.

Verslagen 2010 :: Klik hier!