Nieuws/Verslagen archief
JUNI 2015

juni 2015
Foto's NK Pieterzijl & Zuidwolde
staan op de facebookpagina!

FEBRUARI 2015

februari 2015
In de werkplaats!

JANUARI 2015

januari 2015
2015-Livery!

JANUARI 2015

januari 2015
In de spuiterij!

JANUARI 2015

januari 2015
In de spuiterij!

DECEMBER 2014

DECEMBER 2014

december 2014
Hij is kaal en klaar voor de spuiterij!

SEPTEMBER 2014

september 2014
Het 'strippen' is begonnen!

AUGUSTUS 2014

Eurol/VEKA NK Loenen
26 augustus 2014

Seizoen ten einde!

(De foto's volgen snel.)

Even heel kort en bondig... Het seizoen is ten einde! We begonnen in Loenen vol goede moet ook al weten we dat de Skoda niet voor op het zand gemaakt is.
In de eerste manche hadden we helaas in de eerste bocht contact met de Snelle Audi van Beelen waardoor rechts-voor de homokineet het begaf. Dat hoord ook bij crossen, dus helaas een slecht resultaat.
In de tweede manche sloeg het noodlod toe... weer snel op de prima te berijden baan... maar weer de motor stuk wat betekend dat we voor Gendringen met lege handen staan en alleen kunnen hopen dat het seizoen toch nog in de top-10 eindigt ook al is die kans klein en zou dat een schrale troost zijn omdat we daar niet op ingezet hadden.
We hebben meerdere malen bewezen met de snelste mee te kunnen, zeker op de klei banen maar ook zeker in Veulen. Maar het materiaal moet wel heel blijven.

Volgend jaar... We weten het nog niet, eerst maar eens met het team om de tafel zitten en kijken of we toch wat mooie EK wedstrijden willen rijden met het NK daarnaast of toch wat anders... Nogmaals, we weten het nog niet.

Groeten team van Kuringe

2014 Eurol/VEKA Nederlands Kampioenschap AutoCross
3 mei
Pieterzijl | ACVO | klei
3e
25 mei
Veuelen | ACC Zuid | zand
15e
21 juni
Lochem | ACC Laren | klei
13e
12 juli
Kerkdriel | ACC Geffen | klei
5e
16 augustus
Loenen | LAT'77 | zand
-
13 september
Gendringen | A.S.V.G. | klei
-

 

 
JULI 2014
Eurol/VEKA NK Kerkdriel
12 juli 2014

5e!

(Verslag volgt hopelijk nog.)

Groeten team van Kuringe
 
JUNI 2014
Eurol/VEKA NK Lochem
21 juni 2014

Weer de snelste en weer kapot!

(De foto's staan op de website.)

Na toch wat meer sleutelen als gehoopt vanwege de motorproblemen in Veulen waren we vrijdag 's middags toch weer klaar voor vertrek richting Lochem.
Eenmaal aangekomen in de middag (wat achteraf ook maar goed bleek te zijn) snel alles opgezet en de auto gekeurd.

We besloten om deze avond maar lekker te BBQ-en i.p.v. zaterdagavond omdat we dan weer direct van het terrein af moesten zijn.
Zaterdag ochtend nog snel even wat dingen nagelopen van de Skoda en klaar gemaakt voor de wedstrijd.

1e manche: starten vanaf de eerste rij en gelijk kopstart pakken en deze ook niet meer uit handen geven tot aan de finishvlag.

2e manche
: starten vanaf de laatste rij en toch nog als 3e weten te finishen.

3e manche
: vanwege het vele stof nam Rob geen risico in de eerste bocht en kwam als 5e over de finish, maar toen hij zijn auto stilzetten in Parc Ferme brak er brand uit in de motorruimte. Die overigens wel snel geblust kon worden.
Eenmaal terug in het rennerskwartier gekeken wat er aan de hand was en de plug voor de extra lamda-sensor was uit de uitlaat en hierdoor kwamen de uitlaatgassen met soms wat vlammen op de verkeerde plek naar buiten, waardoor er een leiding was verbrand.
Dit alles wel weer kunnen herstellen voor de finale waar Rob als 4e was geplaatst.

De eerste rij van de finale... was bijna bezet door allemaal verschillende merken. Rob was super weg met de start en kon zo ook als eerste de bocht induiken en kon zelfs al een klein gat trekken naar Robin Bouman in deze eerste ronde.
Echter na anderhalve ronde sloeg het noodlot weer toe en moest Rob de Skoda aan de kant zetten.
K..zooi.
Achteraf bleek het een elektrische storing te zijn die de Skoda lam legde.
Allemaal terneergeslagen de spullen opgeruimd, Skoda ingeladen en de terug reis naar Brabant weer ingezet .

Hier zullen we komende week weer hard werken om er voor te zorgen dat de Skoda weer klaar staat voor het evenement Masters of Rallyracing/NK Off Road Racing op 29-06-2014 op het Eurocircuit in Valkenswaard.

Tot ziens in Valkenswaard en anders op het volgende NK in Kerkdriel.

Groeten team van Kuringe
 
MEI 2014
Eurol/VEKA NK Veulen
25 mei 2014

Een korte dag!

(De foto's staan op de website.)

Na wat kleine werkzaamheden en wat aanpassingen aan de Skoda waren we weer klaar voor het NK in Veulen.

Zaterdag overdag is Rob samen met kids vertrokken, Marnic & Maaike waren er ook op tijd om te helpen met het opbouwen. Een later die dag kwam Bart ook nog. Zondagochtend kwamen ook ik (Jeffrey) en later nog Mark aan in het zonovergoten Limburg.

Na de baan gecontroleerd te hebben waren we tot de conclusie gekomen dat de lange doordraaibochten misschien wel wat in ons voordeel konden werken ten opzichte van de lichtere auto's, die normaal gesproken in het voordeel zijn op zandbanen.

1e manche startte vanaf de eerste rij en meteen kopstart pakken. Rob gaf dit ook niet meer uit handen tot aan de finishvlag.

2e manche starten vanaf de tweede rij, maar met niemand voor hem kon Rob goed weg komen met de start en als eerste bocht 1 uit komen. Na 3 ronden aan de leiding te hebben gereden moest Rob de Skoda aan de kant zetten.

Eenmaal terug gekomen in het rennerskwartier hebben we onderzocht wat er aan de hand was en kwamen we tot de conclusie dat we motorproblemen hadden en dat de dag hier voor ons eindigde. Allemaal zwaar terneergeslagen hebben we de spullen opgeruimd en zijn we wel gebleven om de finales nog te kijken.

Deze week onderzoeken wat er precies met de motor aan de hand is en hopen dat het meevalt.

Groeten team van Kuringe
 
MEI 2014
Eurol/VEKA NK Pieterzijl
3 mei 2014

De eerste punten zijn weer binnen!

(De foto's staan op de website.)

Na flink wat sleutelen aan de hand van ons testweekend in Frankrijk konden we vrijdag aan het begin van de middag toch richting Friesland vertrekken.
Eenmaal aangekomen hebben we de spullen opgezet en de Skoda gekeurd. Dit alles ging van een leien dakje.

Zaterdag ochtend de auto nog snel even gecontroleerd en de wedstrijd kon beginnen.

1e manche startte vanaf de derde startrij en gefinisht als 4e. Na de manche controle door TC en toen bleek rechtsvoor het wiel niet te remmen, hier bleek een kapotte remslang de oorzaak van te zijn.

2e manche startte vanaf de tweede rij en meteen kopstart pakken en dit tot aan de finish niet meer afgegeven .

3e manche was zowat gelijk als de tweede manche starten vanaf de eerste rij en meteen kopstart pakken tot aan de finish. Het was weer eens als vanouds, met Rob ging het lekker, de auto lag goed op de baan en voor ons als monteurs was het ook weer eens makkelijk. Geen stukken en gewoon alles goed nalopen voor de volgende manche.

De finale, Rob op eerste rij en de lichten gingen aan. Skoda in de begrenzer en de zwarte rookpluimen schoten achter uit de uitlaat. Lampen uit en de auto vertrok alsof deze werd afgeschoten door een katapult. Wat een wereld start was dat! Rob kon meteen de leiding pakken en hield dit ook enkele ronden vol. De baan werd steeds slechter en de Suzuki's waren in aantocht.
De eerste was Peter Breederland die Rob naderde en toen Hij aan remde voor een bocht dook hij een kuil in waardoor de auto naar buitensprong en Peter hem binnen langs kon steken. Enkele rondes later zat ook Erwin in zijn kielzog en bij het terugschakelen voor de bocht maakte Rob een klein foutje en schakelde op in plaats van terug. Dit kost hem meteen een hoop snelheid waardoor Erwin aan het einde van het rechte stuk Rob ook kon passeren. De derde plaats kon hij wel makkelijk vasthouden en zo bracht hij zichzelf en de Skoda naar het eerste podium dit jaar.

Eindelijk hadden we allemaal weer eens een top weekend.
Zaterdagavond nog even naar de prijsuitreiking en lekker gebarbecued.
Zondagmorgen flink uitgeslapen en toen weer vertrokken naar het zuiden.
Nu de Skoda weer klaarmaken voor de volgende NK.

Veulen here we come.

Groeten team van Kuringe
 
APRIL 2014
Testweekend Frankrijk
5-6 april 2014

De foto's staan op de website.
 
APRIL 2014
Eurol/VEKA NK 2014
Verslagen 2013 :: Klik hier!